Menu Sluiten

Dakwerken

Dakgoten, zinkwerk, nok, lood en bedekking

Dakgoten – zinkwerk

Het aanleggen van een goede en juiste dakgoot is vakmanschap, eerst moet er goed gekeken worden welk materiaal precies geschikt is voor uw woning. Prins Techniek en Montage kan u voorzien van een professioneel advies hierin. Ook voor reparaties kunt u bij Prins techniek en montage terecht, of het nu gaat om de goot zelf of een reparaties van bestaand houtwerk.


Nokreparatie aan dak en vorsten

Nokvorsten zijn de bovenste rij pannen die bovenop een dak liggen. Vaak hebben deze nokpannen meer te verduren dan gewone dakpannen en worden ze er in de tijd niet beter op. Veelal liggen nokpannen in het cement. Door de werking van het onderliggende (dakbeschot), gaan de pannen los liggen en ontstaat er een ruimte tussen de pannen en het cement. Door ongunstige windrichtingen tijdens regen slaat de regen onder de pannen en wordt het hout onder de pannen vochtig. De oplossing zit hem in en daar waar nodig de nokpannen te repareren of te vervangen. Wij zullen ze vastzetten met een modern hechtmiddel of schroeven. Deze zorgt ervoor dat krimp en uitzetten door weersomstandigheden opgevangen waardoor uw dak lekvrij blijft.

Ook zijn er andere producten te gebruiken zoals, een zogenaamd nokband/ruiterrol. Men noemt dit ook wel open nok-systemen, dus zonder het gebruik maken van cement of flexibele dakmortel. Vaak raakt de nokband (ruiterrol) na enige tijd versleten en is dus niet meer waterdicht! Deze nokband kunnen wij voor u vervangen voor een nieuwe.

Daarnaast zie je vaak als afdichting lood op de nok, maar ook langs dakkapellen en schoorstenen. Ook hiervoor geldt, de kwaliteit hiervan zorgt voor het waterdicht houden van de aanzetting. In de loop van de tijd zal deze dus ook achteruit gaan. Tegenwoordig heb je hier de zogenaamde loodvervangers voor.

Wat het ook is, een afspraak voor advies van Prins Techniek en Montage is snel gemaakt.


Dakbedekking

Bitumen

Heeft u een plat dak? De kans is groot dat deze bedekt is met bitumen. Bitumen dakbedekking kent een aantal goede eigenschappen. Het is zeer waterdicht, hecht zich goed aan de onderlaag en is makkelijk in de verwerking.

Een bitumen dak kan zeer lang meegaan. Van 10 tot wel 30 jaar. Toch is de levensduur afhankelijk van een aantal zaken. Zo speelt de dakconstructie een belangrijke rol. Maar ook de gebruikte materialen en natuurlijk het onderhoud zijn van invloed. Bitumen dakbedekking wordt aangebracht met een brander.

EPDM

In het kader van duurzaam bouwen worden er in Nederland steeds meer gekeken naar bewuste materiaal keuze. Op dit gebied is daarom het kiezen van EPDM een prima keuze. EPDM is een synthetisch rubber dat qua uiterlijk veel weg heeft van bitumen.

Het heeft een aantal zeer aantrekkelijke voordelen om voor  EPDM te kiezen voor uw dakbedekking. Het is bijvoorbeeld blijvend elastisch van -35 graden tot 120 graden Celsius, ongevoelig voor UV en Ozon, heeft een hoge elasticiteit en kent door deze eigenschappen een zeer lange levensduur, de kans is groot dat dit met gemak langer dan 50 jaar mee gaat.

Omdat EPDM van tevoren op maat kan worden besteld, wordt de kans op lekkages aanzienlijk verkleind. Ook is dit materiaal omdat je het plakt, geschikt voor overgangen en waterdicht afsluiten van rieten-dak naar plat-dak. Omdat je geen brander nodig bent, komt het rietendak niet ingevaar.

Door al deze voordelen en dan met name de lange levensduur neemt de dakbedekking EPDM enorm in populariteit toe.

Wilt u het dak/bedekking laten vervangen, overweeg eens om een lichtkoepel of dakraam te laten plaatsen, ook voor dit en andere dakwerkzaamheden ben u bij Prins techniek en montage aan het juiste adres. Vakkundig aanbrengen en afwerken van het timmerwerk, voor ons is dit klusje zo gefixt.

Vraagt u gerust eens vrijblijvend een offerte aan bij Prins techniek en montage.
Tel: 06 57 61 79 88
Mail: info@prinstechniekenmontage.nl