Menu Sluiten

Verwarming

Verwarming: CV, radiatoren, warmtepompen, vloerverwarming, ventilatie


CV

Wij adviseren u om uw CV-ketel van meer dan 10 jaar oud te vervangen door een hoog rendementsketel (HR-ketel). Uit milieu-oogpunt en verbruik is het bovendien aan te raden, technieken op dat gebiedt ontwikkelen zich snel. Bij een normale CV/ketel gaat bijna een kwart van de energie verloren. Een HR/ketel houdt alle opgewekte warmte wel in het systeem. Dit bespaart u natuurlijk veel energie en daardoor dus kosten.

Daarnaast adviseren wij om een CV of HR ketel ieder jaar periodiek te laten onderhouden, op deze manier blijft alles optimaal presteren.

Prins techniek en montage komt graag bij u langs voor een geheel vrijblijvende offerte en het geven van vakkundig advies over de plaatsing van uw centrale verwarming (CV) en/of warmtepomp. In overleg plaatsen wij op de door u aangegeven dag, uw nieuwe ketel en en zorgen wij indien gewenst dat we de oude ketel voor u opruimen. Wat betreft de thermostaat bediening, op dit gebied is van een vaste opstelling tot draadloos, dan wel of niet met display veel mogelijk. Ook hiervoor kunt u terecht bij ons.

Gaan wij voor u aan de slag, dan mag u van ons verwachten dat we de overlast zoveel mogelijk beperken en dat u er vlug weer warmpjes bijzit.


Vloer verwarming

Een vloerverwarming zit in de vloer verwerkt, dat klinkt wel logisch toch? Er zijn twee systemen voor vloerverwarming: elektrische en verwarming met warm water. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de woonruimte; de warmte van de cv-installatie wordt verdeeld over een groter oppervlak. Ook vindt er minder stroming van lucht plaats. Hierdoor voelt vloerverwarming comfortabeler aan en kan de verwarming een graadje lager.  Omdat er minder gestookt wordt kan dit bijdragen aan een lagere gas rekening.

U kunt er voor kiezen om de bestaande radiatoren te laten verwijderen of te laten zitten om in korte tijd bij te verwarmen.

Voor vloerverwarming of advies hierin kunt u dus ook terecht bij Prins techniek en montage.


Warmtepomp

Een alternatief voor een HR-ketel is een warmtepomp. Deze ontwikkeling gaat op dit moment razendsnel. Het systeem haalt warmte uit de bodem of de lucht. Wilt u een warmtepomp installeren in een bestaand pand, houd er dan rekening mee dat dit een stuk duurder is dan bij nieuwbouw. Bij deze laatst verdient het zich met de huidige energie prijzen al snel terug, zeker in deze tijd dat energie prijzen alleen maar stijgen.

Een bijkomend voordeel is dat een warmtepomp in de zomer kan worden “omgekeerd”, deze functioneert dan als een soort airconditioning.

Ook voor een warmtepomp of advies hierin kunt u terecht bij Prins techniek en montage.


Ventilatie

Verwarmen en vocht afvoeren begint bij een goed ventilatie systeem. Door het aanleggen van een ventilatiesysteem wordt het vochtgehalte in een pand teruggebracht, waardoor het minder energie kost om de lucht te verwarmen. Vochtige lucht verwarmd nu eenmaal langzamer dan droge lucht. Door droger lucht wordt het wooncomfort verhoogd.

Tegenwoordig zijn ze er ook systemen die de warmte terugwinnen. De droge lucht die naar binnen wordt gezogen, de warmte uit de vochtige lucht wordt naar buiten afgevoerd wordt, terwijl de droge en nog warme lucht terug de ruimte in gaat. Ook dit levert op het gebied van energie, voordeel voor u op.

Laat u gerust eens voorlichten door Prins techniek en montage.